Binnen dineren vanaf maandag 26 juli terug in Ierland

Binnen dineren en gastvrijheid kunnen vanaf maandag 26 juli terugkeren in Ierland Taoiseach Micheál Martin heeft vandaag bevestigd.

De bevestiging komt slechts enkele uren nadat de president van Ierland, Michael D. Higgins, de wet op de gezondheid (amendement) (nr. 2) van 2021 ondertekende, die vorige week door de Dáil en de Seanad werd aangenomen.

De nieuwe wet roept op tot “een robuust en afdwingbaar systeem van verificatie van de gezondheidsstatus van bepaalde personen, inclusief vaccinatie- of herstelstatus”.

Na de Gezondheidswet (amendement) (nr. 2) 2021 te hebben overwogen, heeft de president de wet ondertekend en is dienovereenkomstig wet geworden.

— President van Ierland (@PresidentIRL) 21 juli 2021

Er wordt naar verluidt gewerkt aan een app waarmee mensen de afgelopen zes maanden kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt of hersteld van COVID.

Dr. Ronan Glynn, Deputy Chief Medical Officer van Ierland, heeft vandaag bevestigd dat 65 procent van de volwassenen in de Republiek Ierland volledig is gevaccineerd. Vaccinatieregistratie is vandaag geopend voor mensen tussen 18 en 24 jaar.

Volgens RTE zullen er geen tijdslimieten zijn voor klanten die gebruik maken van de binnenservice, maar de vestigingen moeten om 23.30 uur gesloten zijn en vrij van klanten.

Tafels kunnen maximaal zes personen bevatten. Niet-gevaccineerde kinderen mogen ook met volwassenen dineren, zolang hun tafel zich op twee meter afstand van andere tafels bevindt.

Tanaiste Leo Varadkar vertelde vandaag aan verslaggevers: “Het advies van NPHET (het National Public Health Emergency Team) is dat mensen die volledig zijn gevaccineerd, binnenshuis, geen sociale afstand hoeven te nemen. Maar omdat er kinderen zullen zijn, vanwege de personeel dat niet volledig is ingeënt, blijven we die regels en voorschriften rond social distancing toepassen.”

Varadkar schetst hoe indoor hospitality vanaf maandag zal werken, zegt dat er tegen die tijd regels en richtlijnen zullen zijn.

Verwacht na maandag geen ‘verdere versoepeling’. pic.twitter.com/ndpRTq1fKR

– Ronan Duffy (@ronanduffy_) 21 juli 2021

De Taoiseach zei vandaag: “Er is een verplichting voor ons allemaal als individuen, er is een verplichting voor de exploitanten van faciliteiten, restaurants en clubs, om er absoluut zeker van te zijn dat de nieuwe situatie met betrekking tot binnen dineren volledig in overeenstemming is met de geest en in de brief.

“Er moet echt gehoor aan worden gegeven, want we zijn er tot nu toe in geslaagd de samenleving in veel verschillende sectoren te heropenen, wat erg nuttig is geweest voor mensen op het werk. Ik heb het over persoonlijke diensten, ik heb het over detailhandel, bouw, enzovoorts.”

Donall O’Keeffe, Chief Executive van de Licensed Vintners Association (LVA), zei dat het nieuws van vandaag “positief” is, maar riep Fáilte Ireland op om dringend de nodige richtlijnen uit te vaardigen en waarschuwde dat het gebruik van vaccincertificaten kan leiden tot “vlampunten”.


Posted By : Unitogel