Cork man met terminale kanker verslaat de kansen

Een man uit County Cork met terminale kanker die te horen kreeg dat hij het niet zou zien overleven tot de leeftijd van 18, vierde net zijn 21e verjaardag.

Aaron McMahon, uit Shanagarry, Co Cork, kreeg op 16-jarige leeftijd de diagnose schedelkanker.

In de zomer van 2018, op zijn 18e verjaardag, onderging hij een operatie van 11 uur om een ​​chordoomtumor te verwijderen in het University of Pittsburgh Medical Center.

Sinds de operatie is hij teruggekeerd naar Pittsburgh voor aanvullende medische behandelingen en moest hij ook naar Essen, Duitsland, reizen voor medische zorg, meldt EchoLive.

“Het is raar dat zo’n grote mijlpaal is verteld dat je niet verder dan je 18e zou kijken. Nu drie jaar verder en je leeft je leven met familie en vrienden die het vieren. In het weekend hadden we een klein feestje om als gezin te vieren’, vertelde hij de Opinion Line op Cork’s 96FM toen hij 21 werd.

“Ik was zestien toen ik voor het eerst de tumor kreeg. Vanaf dat moment was het een achtbaan.”

Volgens CorkBeo is chordoom een ​​uiterst zeldzame vorm van kanker, waarbij slechts één op de tien miljoen kinderen de diagnose krijgt en één op de miljoen volwassenen.

Aaron zei: “Ik begreep het destijds niet helemaal, het voelde alsof mijn leven in de wacht stond terwijl ik ertegen vocht.

Geplaatst door Aaron’s Hope op zaterdag 12 augustus 2017

“Vanwege de hersenbeschadiging heb ik mijn school niet af kunnen maken en wil ik werken maar dat kan nu niet, ik heb het afgelopen jaar ook veel binnen gezeten door covid.

Aaron moet elk half jaar een scan ondergaan. Hij is nu in redelijk goede gezondheid, maar maakt zich nog steeds zorgen.

“Op dit moment voel ik me het beste dat ik in drie jaar heb gehad, maar ik ben er nog steeds niet overheen. Ik maak me elke dag zorgen en krijg elke keer paniekaanvallen als ik voor een scan ga omdat ik bang ben om meer slecht nieuws te krijgen.

“Ik probeer fysiek nog steeds aan mezelf te werken, maar ik heb het gevoel dat het leven in de wacht staat terwijl ik me er zorgen over maak”, zei hij.

“Ik heb veel hoop en twijfel om verder te gaan, maar ik wil verder en een normaal leven leiden.

“Ik heb er geen controle over. Ik heb er veel bij stilgestaan ​​en mezelf lang de schuld gegeven, maar nu wil ik gewoon verder.

“Ik denk altijd ‘waar is mijn stempel in het leven’ Ik wil mijn stempel drukken op iets in plaats van herinnerd te worden omdat ik kanker heb.

“Ik heb cursussen gevolgd en ben geïnteresseerd in media en fotografie en dat soort dingen. Ik ben aan het kijken naar opties en hoe het voor mij op lange termijn zal werken als ik weer ziek word.

“Ik wil er zeker van zijn dat als er in de toekomst nog iets met me gebeurt, dat het goed komt met alle anderen om me heen.”

Aarons vader, Paul, heeft op de Go Fund Me-pagina van zijn zoon zijn dank betuigd aan de gemeenschap voor hun “fenomenale” inzamelingsacties.


Posted By : Unitogel