De voorouderlijke banden van Joe Biden met slavernij zijn “relatief bescheiden”

Een genealoog heeft aan Politico onthuld dat dezelfde van de voorouders van president Joe Biden aan zijn vaders kant ‘tot slaaf gemaakte mensen’ waren.

De onthulling komt als onderdeel van een stuk getiteld “How Joe Biden Became Irish”, waarin Joe Biden in 1987 een interview citeert met Niall O’Dowd, de oprichter van IrishCentral, voor Irish America Magazine.

Politico beweert dat Bidens voorouders van slavenhouders ertoe hebben geleid dat de politicus “niet te veel aandacht vroeg voor zijn vaderlijke afkomst”, en in plaats daarvan “benadrukte” zijn Ierse katholieke identiteit.

Na de verkiezing van Biden afgelopen november, schreef genealoog Alexander Bannerman, samen met Gary Boyd Roberts, een expert in presidentiële geslachten, een artikel over de afkomst van Biden met de titel “An Ancestor Table, as Current Known, of President Joseph Robinette Biden, Jr.” voor het Winternummer 2021 van American Ancestors, een publicatie van de New England Historic Genealogical Society, volgens Politico een veel geciteerde autoriteit op het gebied van afkomst.

Politico meldt: “Bannerman wees naar Bidens betovergrootvader, Jesse Robinett, die twee mensen tot slaaf maakte in Allegany County, Maryland, in de 1800-telling.

“Een andere 3e overgrootvader, Thomas Randle, maakte in 1850 een 14-jarige man tot slaaf in het 1e district van Baltimore County, Maryland, zei hij, daarbij verwijzend naar volkstellingen en slavenschema’s, die afzonderlijke staftellingen waren van slaven die naast de volkstelling in 1850 en 1860.

‘In 1860 blijkt uit volkstellingsgegevens dat Randle en zijn familie naar het 13e district van Baltimore County waren verhuisd, zei Bannerman, en een slavenschema uit 1860 voor het 13e district laat opnieuw zien dat Randle een alleenstaande man tot slaaf maakte. (De spelling van Randle varieert in sommige records, zoals gebruikelijk is voor die periode, en de spelling van Robinette, de middelste naam van Biden, is in de loop van de tijd veranderd).”

Politico voegt toe: “De genealogie en het bijbehorende artikel dat Bannerman en Roberts produceerden, maken geen melding van deze voorouderlijke banden met slavernij. Bannerman legde uit dat het gebruikelijk is dat Amerikanen met koloniale wortels op het continent voorouders hebben die mensen tot slaaf maakten.”

Het voegt eraan toe: “Voor een persoon met koloniale voorouders, zei Bannerman, waren Bidens banden met slavernij relatief bescheiden. ‘Niet veel voorouders en niet veel slaven’, zei hij.

Een woordvoerder van het Witte Huis reageerde niet op het verzoek van Politico om commentaar.

Biden had eerder opdracht gegeven voor een complete genealogie via de nu overleden genealoog James Petty uit Utah, maar die bevindingen werden nooit publiekelijk gepubliceerd.

In april 2016 kregen de Ierse onderzoeksexperts voor familiegeschiedenis, Fiona Fitzsimons en Helen Moss, de taak om Bidens Ierse familiegeschiedenis voor te bereiden voorafgaand aan zijn vice-presidentiële reis naar Ierland.

Ze presenteerden hun bevindingen, die zijn banden met de Blewitts in Co Mayo en de Finnegans in Co Louth aantoonden, aan Biden tijdens zijn bezoek in juni 2016.

Na ontvangst van de bevindingen zei Biden: “Verhalen worden doorgegeven in families, en verhalen kunnen worden gewijzigd als ze worden doorgegeven… Wat deze dames me hebben laten zien, is hoe nauwkeurig de verhalen van mijn moeder, ooms en grootvader waren. Ik’ heb hier mijn hele leven op gewacht.”


Posted By : http://54.248.59.145/