Demonstranten tegen vaccinatiepaspoort roepen ‘vrijheid’

In Dublin verzamelden naar schatting 1.500, grotendeels maskerloze, demonstranten zich bij het Custom House, aan de rivier de Liffey, met anti-vaccinborden en riepen onder andere “vrijheid”, “schaam je”. Ze hielden borden met anti-lockdown, anti-vaccin paspoorten en andere berichten en vlaggen werden gevlogen waaronder de Ierse driekleur en die van Polen de Verenigde Staten.

De menigte marcheerde naar de regeringsgebouwen op Merrion Street Upper, waar toespraken plaatsvonden waarin werd uitgesproken tegen Covid-paspoorten die werden uitgerold voor binnen dineren en internationale reizen.

Het digitale Covid-certificaat zal in de hele Europese Unie worden gebruikt om gratis reizen te vergemakkelijken voor degenen die zijn gevaccineerd. Ze zullen nu ook worden gebruikt door volledig gevaccineerde mensen om toegang te krijgen tot binnenmaaltijden, vanaf maandag 26 juli.

Protesteerder tegen vaccinatiepaspoort in Dublin.

Een antivaccin-demonstrant zei tegen de menigte: “Als mensen naar je deur komen, moet je jezelf beschermen tegen de naald, want die komt eraan en ze komen voor je kinderen”, meldde RTE.

Ze voegden eraan toe dat het vaccinprogramma “genocide” was.

Een grote politieaanwezigheid werd gehandhaafd bij het protest in Dublin, inclusief bestelwagens voor openbare orde en garda-gevangenisbusjes die stand-by stonden. Een vertegenwoordiger van Garda vertelde aan TheJournal.ie: “An Garda Síochána zal de benadering van de Vier E’s aannemen, waardoor Gardaí zich zal engageren, uitleggen, aanmoedigen en als laatste redmiddel zal handhaven.”

Ze merkten ook op dat het evenement zonder incidenten verliep.

In Belfast vond een soortgelijk protest plaats met honderden die door de stad marcheerden. Ze marcheerden naar de Botanische Tuinen waar een aantal toespraken plaatsvonden.

Soortgelijke protesten vonden zaterdag overal ter wereld plaats. In Sydney en Melbourne vonden demonstraties plaats met gewelddadige confrontaties met de politie die uitbrak in Sydney.

De politie houdt anti-vaccinatiepaspoortdemonstranten in Dublin in de gaten.

De politie houdt anti-vaccinatiepaspoortdemonstranten in Dublin in de gaten.

In Frankrijk protesteerden extreemrechtse activisten en leden van de gele hesjesbeweging van het land tegen een nieuwe wet die vereist dat iedereen een speciale viruspas heeft om restaurants en andere locaties binnen te gaan en Covid-19-vaccinaties voor alle gezondheidswerkers verplicht stelt.

Iht 600x300px met knop2


Posted By : Unitogel