Geloof in jezelf – Een kans voor een Ierse muzikant uit Londen in Italië

Wie heeft je geïnspireerd om in jezelf te geloven?

Als Londense Ier ben ik opgevoed met een liefde voor muziek, ook al rende ik als jong kind aanvankelijk weg om me te verstoppen toen ik werd gevraagd om te zingen voor een grote bijeenkomst van Ierse vrienden van mijn vader op het jaarlijkse kerstfeest (vader nodigde altijd iedereen uit) hij kende in de lokale Ierse gemeenschap die anders op eerste kerstdag alleen naar ons huis zouden zijn – mijn arme moeder!)

Vele jaren later en helaas lang nadat papa was overleden en op veel te jonge leeftijd, kwam onverwachte inspiratie van een grote Italiaanse countrybluesband genaamd Dago Red. Tegen die tijd woonde ik in Edinburgh, en een Het Schotse festival waar ze zouden spelen, werd om middernacht geannuleerd. Hun lead singer-songwriter, Giuseppe Masciatelli (Peppe), die in mijn ogen de Italiaan Bob Dylan is, nam contact met me op om te vragen of ik een plekje had op mijn maandelijkse bluesavond.

Ik drukte ze in het toch al te drukke programma, maar kon ze maar een slot van 30 minuten aanbieden. Om een ​​lang verhaal kort te maken, they blies iedereen van het podium, inclusief mijn eigen band, en op de terug van onze zeer korte maar plezierige ontmoeting, nodigden ze me uit om met hen in Italië te zingen.

Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik vond het een te mooie kans om te missen, en ik had gelijk.

Zij ontmoette me op de luchthaven van Pescara, in de prachtige regio Abruzzo, buiten de belangrijkste toeristische route, voorzag in gratis kost en inwoning voor mijn verblijf van een week, stelde me voor aan al hun geweldige vrienden en fans, organiseerde gratis maaltijden en drankjes op geweldige locaties, en zelfs betaalde me rijkelijk voor de geweldige optredens die ze hadden georganiseerd.

Zo was ik de gezamenlijke headline-act op een bluesfestival in een prachtig Italiaans stadje op een heuveltop. Mijn naam stond bovenaan een spandoek van zes meter hoog aan de voet van de heuvel en op posters in de hele stad. Ik heb eerst de geweldige Dago Red live zien spelen, en toen was het de eer om mijn hart uit te zingen met hen op het hoofdpodium op de top van de heuvel.

Ik bereikte het hoogtepunt van mijn muzikale optreden die avond, zowel letterlijk als figuurlijk, en genoot van elk moment. Wat nog belangrijker is, ik heb geweldige vrienden voor het leven gemaakt met enkele van de aardigste mensen op aarde die mij en hun publiek blijven inspireren. Papa probeerde me te inspireren om te zingen en later om te boksen, maar helaas was ik een beetje te jong voor allebei, en ik wist niet dat ik die kansen met hem ter ondersteuning nooit meer zou krijgen.

Een grote bron van troost is dat er veel geestverwanten zijn, van wie je sommigen misschien nauwelijks kent of nog niet hebt ontmoet, die op zijn minst gedeeltelijk grote schoenen kunnen vullen en een enorme inspiratiebron voor je talenten kunnen worden, en nog belangrijker uw algehele welzijn door oprechte vriendschap.

“Geloof in jezelf. Je bent moediger dan je denkt, meer getalenteerd dan je denkt, en tot meer in staat dan je denkt.” – Roy T. Bennett, Het licht in het hart

“Er is niets mooiers dan iemand die zijn best doet om het leven van anderen mooier te maken”. – Mandy Hale

Ter ere van mijn vader, liefkozend ‘The Godfather’ genoemd door zijn vele vrienden, en Giuseppe Masciatelli en zijn machtige Dago Red-band.

Dit artikel is ingediend bij het IrishCentral-bijdragersnetwerk door een lid van de wereldwijde Ierse gemeenschap. Klik hier om een ​​IrishCentral-bijdrager te worden.


Posted By : Lagutogel