“No Irish Need Apply” – tekens die Ierse voorouders belasterden

Hoe een leerling van acht jaar diep dook en enorm bewijs vond dat de “No Irish Need Apply” echt en veel voorkomt.

“Geen Ierse noodzaak van toepassing;” “Geen Iers gezocht;” “Geen Iers.” Deze tekens en advertenties, waarvan de herinnering door de generaties werd doorgegeven, werden als een mythe beschouwd tot 2015, toen een tiener in Washington, DC bewijzen vond die de eens heersende theorie weerlegden die door geschiedenisprofessor Dr. Richard Jensen naar voren werd gebracht. dat NINA nauwelijks bestond.

In een stuk uit juli 2015 voor de Oxford Journal of Social History – hetzelfde tijdschrift waar Jensen ooit zijn theorieën publiceerde – vond Rebecca A. Fried, toen een achtste-klasser op de Sidwell Friends-school in Washington, DC, overweldigend bewijs dat de NINA-tekens waren zeer reëel en zeer gangbaar.

Geïnspireerd door haar prestatie besloot Bill Fitzpatrick, een IrishCentral-lezer uit Boston, een diepe duik te nemen in de geschiedenis van NINA in Boston. De voorbeelden van advertenties die hij vond, verzameld in de volgende video, geven een levendig beeld van de discriminatie waarmee onze Ierse voorouders iets meer dan 100 jaar geleden werden geconfronteerd. In sommige advertenties waren “gekleurde” medewerkers prima. In andere advertenties was het “Geen Ieren of dronkaards.” In veel gevallen waren het alleen protestanten die een aanvraag konden indienen.

Fitzpatrick heeft onomstotelijk bewezen dat de tekenen bestonden en heeft aanzienlijk bijgedragen aan het geweldige werk van Fried.

In een prachtig geschreven en onderzocht weerwoord betwistte Fried de bewering van Jensen dat “het NINA-fenomeen een ahistorische herinnering is die moet worden verklaard door ‘delu[sional]’ groepspsychologie en ‘de politieke noodzaak om bonafide slachtoffers te zijn’ in plaats van door het feit van historische discriminatie.”

In plaats daarvan, schreef ze, “ondersteunt de documentaire beter de eerdere opvatting dat Iers-Amerikanen een gemeenschappelijke herinnering hebben aan NINA-reclame omdat NINA-reclame in feite gedurende een aanzienlijke periode van de geschiedenis van de Verenigde Staten heeft bestaan, soms op een vrij wijdverbreide basis. ” Met behulp van haar digitale kennis doorzocht Fried online krantenarchieven en databases om tientallen jaren aan No Irish Need Apply-advertenties uit de hele VS te vinden, waarmee ze definitief het record rechtzetten.

Nu heeft Fitzpatrick, die zich uitsluitend op Boston concentreert, laten zien hoe wijdverbreid ze daar waren.

“Toen ik opgroeide in Boston hoorde ik over de tekenen en kende ik de geschiedenis van anti-Ierse sentimenten van mijn grootouders en andere Ieren die zich in Boston vestigden”, vertelde hij aan IrishCentral, “so Ik dacht dat ik zou proberen om wat voorbeelden te vinden. Ik schreef me in voor een abonnement op krantenarchieven en begon op onderzoek uit te gaan.

Hij realiseerde zich echter al snel dat “de NINA-borden die je tegenwoordig ziet voor de hand liggende reproducties zijn. Twaalf dollar op eBbay, compleet met watervlekken en punaisegaatjes. In de kleine lettertjes staat echter ‘Boston Printing Co 1915’. Tegen 1915 bestuurden de Ieren Boston en ik betwijfel of burgemeester Curley dergelijke onverdraagzaamheid zou tolereren.”

In plaats daarvan moest hij “terug naar de jaren 1880 en 90″ om voorbeelden uit het echte leven te vinden [editions of] De Boston Evening Globe en de Boston Post voor de advertenties. Alleen al uit mijn oude buurt waren er vier adressen. Meestal ontvingen Ierse vrouwen deze advertenties – bediende, serveerster, enz. Mijn grootmoeder, Nellie Hurley, was een van hen.”

De video bevat de aankondiging van haar huwelijk met Fitzpatrick’s grootvader, Michael Connolly, naast een foto van het Gaelic football Team Erin’s Hopes, waar Pa Connolly rechtsboven staat. “Zij en mijn grootouders van vaderskant en duizenden Ieren werden geconfronteerd met deze harde realiteit in de dagbladen en in de ramen van fabrieken, magazijnen, enz.,” zei Fitzpatrick.

* Oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2017. Bijgewerkt in 2021.


Posted By : http://54.248.59.145/