NY Irish rouwt om verlies van Monaghan Philip Traynor

De Ierse gemeenschap van New York was geschokt en bedroefd toen ze hoorde van de vroegtijdige dood van Philip Traynor, een inwoner van Co. Monaghan en de huidige inwoner van Rockland County was slechts 62 jaar oud toen hij plotseling overleed op 10 juli.

De verwoestende dood was als de spreekwoordelijke bliksemschicht toen Phil op de top van de golf leek te zijn. Zijn bedrijf floreerde, zijn familie floreerde, hij wandelde fervent en hij had net zijn levenslange ambitie verwezenlijkt toen zijn bedrijf All-Boro Flooring de hoofdsponsor van het Monaghan-team in Ierland was geworden.

Zijn kinderen Courtney, Ryan, Grainne en Ciara verloren een geweldige vader, mentor en rolmodel, terwijl wij in de grotere gemeenschap een geweldige supporter en donor verloren, niet alleen aan de GAA aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, maar ook aan een groot aantal liefdadigheids-, maatschappelijke en culturele evenementen. Het zou inderdaad moeilijk zijn om een ​​dansjournaal, een raceshirt of een inzamelingsactie te vinden zonder Phil en All-Boro als hoofdsponsor.

Phil werd eind jaren vijftig geboren in Carrickmacross. Hij bezocht de plaatselijke St. Joseph’s basisschool en zijn post-primair onderwijs aan de St. Michael’s Secondary School. Hier verwierf hij de fundamentele technische en zakelijke vaardigheden die hem later goed van pas zouden komen toen hij All-Boro in New York oprichtte.

Het bedrijf zou floreren, voornamelijk dankzij hard werken, Phil’s scherpe zakelijk inzicht en aanstekelijke persoonlijkheid. Het werd een van de grootste residentiële en commerciële hardhouten vloerenbedrijven in New York.

Phil’s voetbalcarrière begon bij de plaatselijke Carrick-Emmett’s club, en hier werden zijn grote liefde en passie voor de GAA gekoesterd. Tegen de tijd dat hij in 1984 in New York aankwam bij zijn broer Patrick, was Phil een veel bereisde verkeersstrijder, aangezien hij al een aantal jaren met booreilanden door heel Europa reed.

Eenmaal in de Big Apple dompelde hij zich op meerdere niveaus volledig onder in de Ierse scene. Hij had altijd oog voor een opening of opportuniteit, en dat was zeker het geval bij opkomende trends in vloeren.

Tapijten, ooit een teken van comfort en welvaart, verloren nu hun aantrekkingskracht door een samenloop van economische factoren en gezondheidsproblemen. In plaats daarvan werden vloeren zoals hardhout en vinyl gezien als duurzamer, gezonder en aantrekkelijker.

Phil greep de kans gretig aan en All-Boro Flooring was geboren. Je zou ook kunnen zeggen dat hij nooit achterom keek of misschien zelfs opkeek terwijl hij bezig was met het leggen en onderhouden van vloeren in het driestatengebied.

Longford was het eerste team dat de begunstigde was van Phil’s sponsoring, maar hij zou later een groot aantal teams sponsoren, zoals Monaghan (New York), Rockland, Kerry/Donegal en New York Ladies en Feile-teams.

Phil had altijd een zeer zichtbare en vocale aanwezigheid aan de zijlijn wanneer zijn team aan het spelen was. Hij spoorde zijn spelers enthousiast aan, berispte tegenstanders onvermurwbaar voor hun overtredingen, en de scheidsrechter kwam ook niet tekort, aangezien hij meestal enkele nuttige tips ontving, zoals een bezoek aan Specsavers, de oogartsen of zelfs het arbitreren voorgoed opgeven .

Toen de wedstrijd voorbij was, was er die kenmerkende reis naar het midden van het veld en de ruwe handdruk. Toch zou Phil het laatste woord hebben, en ja, de craic was altijd levendig.

Phil Traynor met zijn vier kinderen.

Toen Phil in de jaren ’90 naar Rockland verhuisde, raakte hij onmiddellijk betrokken bij de aankoop en ontwikkeling van het Rockland GAA’s Center of Excellence. Samen met een groot team van zakenmensen en aannemers zou hij het project aansturen om een ​​van de grootste centra buiten Ierland te worden.

Phil als co-voorzitter, samen met zijn niet aflatende pleidooi voor de bevoegdheden in Croke Park, zorgden ervoor dat het project nooit wegkwijnde. Het was een groot ereteken voor hem en zijn gelijkgestemde team toen het centrum in 2018 officieel werd geopend.

Het hoogtepunt van Phil’s liefde en loyaliteit voor zijn Monaghan-team kwam slechts een paar weken voor zijn dood toen hij samen met zijn zoon Ryan de wedstrijd Monaghan vs. Fermanagh bijwoonde, waar All-Boro Flooring de officiële sponsor van het team werd. Dick Clerkin, een mede-Monaghan-man en journalist bij de Irish Independent, zei: “Philips plotselinge overlijden betekende een droevig einde aan iemand die de afgelopen twee decennia een van Monaghan’s grootste supporters is geweest. Het is niet overdreven om te zeggen dat zonder de financiële steun van Philip en veel van zijn New Yorkse GAA-collega’s, zoals de McKennas, Tony en Conor, het aanhoudende succes van de provincie in de afgelopen twee decennia niet mogelijk zou zijn geweest. Zijn aanwezigheid op het Monaghan GAA-landschap en in New York zal helaas worden gemist.”

Om te zeggen dat Phil gewoon een geweldige GAA-man was, zou een grove understatement zijn. Toen hij zich eenmaal had ingesteld, begon hij zijn ware welwillende karakter te tonen.

Hij sloot zich aan bij de Co. Monaghan Association en werd in 1996 president. Regelmatig hielp hij nieuwkomers met huisvesting, werk en immigratiekwesties.

In de loop der jaren is hij door vele organisaties geëerd voor zijn liefdadigheidswerk. Meer dan 20 jaar lang was een deel van zijn vaste routine op maandag het maken van sandwiches in het Aisling Center en het bezorgen daarvan aan de daklozen in de stad.

Phil is inderdaad een belangrijke donor en supporter van het Aisling Center sinds de oprichting in 1996. Toen Team Aisling, een hardlopersclub, een paar jaar geleden werd opgericht, was Phil al snel aan boord als een belangrijke sponsor; inderdaad, hij omarmde zelfs wandelen/racen op de weg als een gezonde bezigheid en slaagde erin een paar 5ks onder zijn riem te krijgen. Vandaag heeft de club meer dan 800 leden.

Toen de fondsenwervingscampagne werd gelanceerd om het Aisling Center te renoveren, was Phil weer aanwezig met een grote bijdrage. Hij stopte daar niet, maar stemde ermee in om vrijwillig alle vloeren, slot, voorraad en vat, gratis te installeren.

Phil’s vrijgevigheid was legendarisch, en dat sentiment werd samengevat door het Ierse consulaat in New York, dat opmerkte: “Zijn vrijgevigheid en niet-aflatende steun voor Rockland GAA, Monaghan GAA en talloze inspanningen van de gemeenschap zullen niet worden vergeten.”

Hoewel het hartverscheurend is voor de familie en heel verdrietig voor de bredere gemeenschap om zo’n invloedrijk figuur te verliezen, was het verheugend om te zien dat er vorige week zoveel mensen kwamen opdagen in het Wyman Fisher Home om hun respect te betuigen. De rij rouwenden breidde meerdere blokken uit, waardoor de bezoekuren moesten worden verlengd om zo’n ongekende menigte tegemoet te komen.

De uitvaartmis werd opgedragen in de St. Aedan’s Church door Phil’s goede vriend en de in Monaghan geboren pater Martin O’Reilly. Hij kreeg een geweldig afscheid, begeleid door de begrafenismuziek van Mickey Coleman, Erin Loughran, Tactiana Crosboy, Margie Mulvihill, John Reynolds en Alice Smyth.

Zijn zoon Ryan hield een zeer authentieke lofrede die de belangrijkste kenmerken van het leven van zijn vader samenvatte. De kerk was tot de nok toe gevuld met velen die van buitenaf deelnamen aan de begrafenisdiensten. Erewachten werden verzorgd door het Rockland GAA, Monaghan GFC en het damesteam van Kerry/Donegal.

Phil werd begraven op de begraafplaats van St. Anthony. Moge de grote Monaghan en Rockland Gael in vrede rusten.

Gaa facebook

Wereldwijde Ierse GAA

Ben je dol op GA? Deel uw lokale GAA en blijf in contact met de gemeenschap over de hele wereld op onze Global Irish GAA-groep.

Iht 600x300px met knop2


Posted By : Unitogel