Sinead O’Connor tweet “angstaanjagend” verhaal over Ian Bailey

De Ierse singer-songwriter Sinead O’Connor is zich blijven uitspreken tegen Ian Bailey na een interview voor haar nieuwe wekelijkse column met de Sunday Independent.

O’Connor waagde het vorige week naar West Cork om de beruchte Ian Bailey te ontmoeten en te interviewen, de Engelse man die een hoofdverdachte was in de moord op de Franse vrouw Sophie Toscan du Plantier in 1996.

Hoewel hij sinds de moord prominent aanwezig is in de Ierse media, is er een hernieuwde belangstelling voor hem ontstaan ​​in de nasleep van de Netflix-documentaire ‘Sophie: A Murder in West Cork’ en Jim Sheridan’s ‘Murder at the Cottage: The Search for Justice for Sophie’ documentaire voor Sky Crime.

Bailey, die in 2019 bij verstek werd veroordeeld in Sophie’s geboorteland Frankrijk, houdt zijn onschuld vol.

In haar fascinerende Sunday Independent-column die op 18 juli werd gepubliceerd, denkt O’Connor na: “Is hij? [Bailey] een metaforische kamikaze van Trumpiaanse proporties?”

“Dit is een man die alles draait om controle”, schrijft O’Connor over Bailey, eraan toevoegend dat hij “de ergste getuige is die hij voor zichzelf zou kunnen zijn.”

Op 15 juli, de dag nadat O’Connor Bailey in West Cork had ontmoet, publiceerde de Irish Daily Star een voorpaginaverhaal waarin Bailey beweerde dat hij en O’Connor elkaar hadden ontmoet om te bespreken hoe hij zijn poëzie op muziek kon zetten.

De voorpagina van donderdag pic.twitter.com/G4mm3SOdN6

— Ierse Dagelijkse Ster (@IsFearrAnStar) 15 juli 2021

Bailey loog tegen de Star, zei O’Connor op Twitter.

Blijkbaar was er genoeg tijd tussen het Star-verhaal en de publicatiedatum van O’Connor om de kwestie in haar column te bespreken. Ze beweert dat Bailey tijdens hun interview voelde dat hij de controle over het verhaal verloor en snel contact opnam met de Star met zijn verhaal, “maar hij heeft zijn gelijke gevonden in termen van mediakracht en die leugen is nu gecorrigeerd.”

Ze merkt in haar column op dat Bailey de dag na hun interview aan een andere verslaggever vertelde dat “als iemand anders hem dezelfde vervelende vragen had gesteld, hij zou hebben opgevoerd en het interview had verlaten.

‘Misschien had hij dat moeten doen. Maar, zoals ik al zei, hij helpt zichzelf niet.”

Aanvullend op haar column van 18 juli zijn de tweets van O’Connor waar ze meer gedachten en verhalen over Bailey met haar bijna 85.000 volgers heeft gedeeld.

De dag voordat haar column werd gepubliceerd, zei O’Connor op Twitter dat Bailey, die ze beschrijft als ‘pathologische leugenaar van de eeuw’, ‘een enorme hoeveelheid drank’ meenam naar hun interview.

Ze getweet: “De eerste les voor Ian Bailey als hij naar de middelbare school zou gaan (wat ik ten zeerste zou aanraden) zou de volgende zijn .. om geloofwaardig te lijken over de grote dingen, is het onverstandig om dagelijks leugens te vertellen over de kleine spullen.”

Op 19 juli, de dag nadat haar column was gepubliceerd, schreef O’Connor tweette een verontrustend verhaal over Bailey: “Na de moord joeg Bailey een vriendin van mij de stuipen op het lijf door haar in het donker kilometers een berg op te rijden nadat ze haar een lift naar huis had aangeboden.

“Toen haalde hij blauw kalkoengaren uit de kofferbak van zijn auto en maakte haar nog banger door er een strop van te maken en die in haar gezicht te zwaaien.”

O’Connor dan geadresseerd Bailey’s opmerkingen dat ze hem “plaagde” met drank: “Als hij dat zou doen” [Bailey] alle problemen met het geïnterviewd worden terwijl hij dronken was, zou hij zichzelf voor en tijdens interviews niet met alcohol besmeuren.

“Iedereen die suggereert dat ik hem niet dronken had moeten interviewen, moet dat vertellen aan iedereen die Shane McGowan ooit heeft geïnterviewd.”

Ze toegevoegd: “Ter info voor iedereen die erover denkt om geïnterviewd te worden. Als je niet dronken geïnterviewd wilt worden, organiseer dan geen interviews en neem dan een bewuste beslissing om dronken te worden voor en tijdens hen. Vooral als je graag denkt dat je zo ‘media savvy’ als de kalkoen man.”

Ze sloot haar Twitter-tirade af spottend Bailey nadoen: “De verschrikkelijke dame! Ze dronk me met drank! Ik wist niet wat ik zei! Wat een vreselijke dame, wat een vreselijke journalist, wat een vreselijke, vreselijke vragen! Ze bleef me drinken geven! Ze tilde mijn hand op en duwde hem in mijn keel! Arme Ik!”

pic.twitter.com/QpLQmv9ynb

– Sinead O’Connor (Shuhada Sadaqat) (@MagdaDavitt77) 19 juli 2021

Bailey heeft O’Connor of het interview op zijn relatief nieuwe on sociale media-accounts.


Posted By : Unitogel