“Star Trek” voorspelde de hereniging van Ierland in 2024

Deze aflevering van “Star Trek: The Next Generation” voorspelde de eenwording van Ierland in 2024 en enkele controversiële opvattingen over de methoden van de IRA. Deze aflevering van “Star Trek: The Next Generation” was zo controversieel dat hij nog nooit in zijn geheel in Ierland is uitgezonden.

De Amerikaanse sciencefiction-televisieserie “Star Trek: The Next Generation” veroorzaakte bijna opschudding in januari 1990 met de aflevering van seizoen drie, “The High Ground”, toen ze de eenwording van Ierland leken te voorspellen, samen met enkele controversiële opvattingen over terrorisme.

De aflevering zag de bemanning van de USS Enterprise verstrikt raken in een decennialang intern conflict tussen de mensen van Rutia IV en een groep rebellenseparatisten genaamd de Ansata. Tijdens de aflevering heeft kapitein Jean-Luc Picard van Patrick Stewart een volledige discussie over “The Troubles” met de synthetische levensvorm Data van de Enterprise, gespeeld door Brent Spiner. Houd er rekening mee dat op dit moment “The Troubles” in volle gang waren.

Het paar bespreekt de verdiensten en zwakheden van terrorisme, Data citeert eigenlijk Noord-Ierland als een voorbeeld van het werken aan terrorisme. Hij benadrukt ook de hereniging van Ierland in 2024 als een demonstratie van een conflict dat het gewenste doel heeft bereikt.

De aflevering speelde zich af in het jaar 2366. Daarom had Ierland in het “Star Trek”-universum al meer dan 300 jaar een verenigd bestaan.

Het hele gesprek tussen Picard en Data is uit de aflevering gehaald toen het voor het eerst werd uitgezonden op tv, op BBC Two en RTE, respectievelijk in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Zelfs vandaag de dag is de hele aflevering nooit in Ierland uitgezonden.

Het werd echter wel uitgezonden in het VK. Het Goede Vrijdag-akkoord werd ondertekend op 10 april 1998. De aflevering werd uitgezonden op Sky One in mei 2006 en op de Britse terrestrische televisie in september 2007.


Posted By : Lagutogel